2020 Honda Civic Sedan, uygun fiyatlı spor seri araçlar isteyenlerin tercih ettiği modeller arasında gösteriliyor. Türkiye’de kendi çapında kitlesi olan araçlar, asfalt arabası olarak tanımlanıyor ve böyle nam salmış durumda.

Neden bunları anlatıyoruz çünkü uygun fiyatlı olarak gözüken seriden yavaş yavaş umut kesilmeye başladı. Zaten fiyatlar çok yüksek ve pazardaki rakamlar genel olarak çok arttı. Ama 2020 Honda Civic modelinde anlam verilemeyen bir yükseliş söz konusu.

Artış o kadar hızlı gidiyor ki açıkçası farklı bir sorun mu var soruları akla gelmeye başladı. Henüz Ekim ayında aracın fiyatlarında bir artış yaşanmıştı. Ekim ayının bitmesinin hemen ardından bu kez Kasım ayının başında fiyatlarda bir artış meydana geldi.

2020 Honda Civic Sedan Fiyatları Ne Kadar Arttı?

1 ay bile olmadan araçtaki fiyat artışı hayret ettiriyor. Bundan yaklaşık olarak 1 ay kadar öncesinde 220.100 TL başlangıç fiyatı karşımıza çıkıyordu.

Bu rakam yüksekti ama yine piyasaya göre kabul edilebilir ve değerlendirilebilir bir fiyat olmuştu. Başlangıç fiyatı aradan geçen 1 aydan kısa bir süre içerisinde 231.200 TL oldu. Arada 11 bin TL’yi aşan bir fark var.

Bu kadar kısa süre içerisinde gelen zamlar için asıl tehlike en yüksek paket fiyatlarında. Aracın en yüksek paketinin fiyatı Ekim ayı içerisinde artış yapılmış haliyle 301.400 TL idi. Artış yapılmış haliyle bu fiyata olan seri, şimdi 316.500 TL rakamına ulaştı.

Otomobil fiyatlarının bu kadar hızlı değiştiği başka bir dönem hatırlamıyorum. Döviz kuru farkı, pandemi gibi bahanelerde bu durumu açıklamakta zorlanmaya başladı.

Her ay otomobil fiyatları bu şekilde 10-20 bin civarlarında artmaya devam ederse, bir süre sonra sıfır araç almak hayal olarak kalacak. Dileriz bu konuda bir düzenleme ya da fiyatları aşağı çekecek olan bir adım atılır.

2020 Honda Civic Sedan fiyatları için olduğu gibi diğer araçların fiyatlarında da pandeminin etkisini de unutmayalım. Yeni araç üretmekte zor bir hal almaya başladı. Bunun da fiyatlarda etkisi büyük. Önce en azından virüs sürecinin tamamlanması gerekiyor gibi gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version