Butik spor otomobil üreticisi Karma’nın Revero isimli modeli geri döndü!

Çinli yatırımcıların Henrik Fisker‘e ait markanın tüm haklarını 2015 yılında satın almasının ardından kabuk değiştiren şirket, yenilenmiş prototipini yeni bir isimle tanıttı. Ancak görünüşe göre bu kez Revero modeli bir daha tasarım ve güç ünitesi tarafından değişikliğine gitti, bu kez BMW’den yardım alındı.

4 senelik işbirliği nihayet meyvesini verdi

Yenilenen ve tüm özellikleri iyileştirilen Karma Revero, Çin’de düzenlenecek olan Auto Shangai 2019 fuarında görücüye çıkacak. Bu modelde BMW’nin TwinPower üç silindirli turbo şarjlı motoru kullanılacak. Her iki şirket güçlerini ilk kez 2015 yılında birleştirdiler, ancak bu işbirliğinin ilk meyvesini görebilmek bugünlere nasip oldu.

Yüksek performans üretebilen bu benzinli motor Karma’nın yeni elektrikli motor sistemi ve yüksek voltajlı NMC lityum iyon batarya paketiyle birlikte çalışıyor. Bu sayede sedan aracın 0’dan 100 km/s hıza çıkışı sadece 4.5 saniye alıyor.

Göründüğü kadar hızlı!

Karma’nın teknolojiden sorumlu müdürü Bob Kruse, “Yeni Revero’nun performans noktasında tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek, sınıfında öncü bir elektrikli sürüş sistemi oluşturduk. Sahip olduğu diğer teknolojik ilerlemelerle yeni 2020 Revero göründüğü kadar hızlı” dedi.

İşin güzel tarafı şu ki, 2020 Karma Revero sadece motor tarafında değişikliklerle gelmiyor. Aracın dış görünümü de baştan aşağıya yenilendi. Yeni bir profile kavuşan aracın hatları ve keskin çizgileri kesinlikle şimdiden geçer not almayı başardı bile.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version