Aston Martin’in seri üretime uyarlanmak için gün sayan Valkyrie ve Valhassa isimli modellerine ilişkin detaylar henüz netlik kazanmamış olsa da, lüks otomobil üreticisinin CEO’su Andy Palmer bu iki aracın küçük kardeşi olarak niteleyebileceğimiz bir başka model hakkında çeşitli açıklamalara imza attı.

Avustralya menşeli Car Sales dergisine Vanquish modeline dair demeç veren Palmer, aracın manuel vites seçeneğiyle satışa sunulacağı bilgisini paylaştı. Palmer daha önce de yaptığı açıklamada “Dünyada spor arabalarda manuel vites seçeneğini sunmayı sürdüren son otomobil üreticisi olmak istiyorum. Kendimi buna adamak kesinlikle onur verici” demişti.

Elektrikli motora sahip olacak

Vanquish modelinin elektrikten güç alacağı, çift turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli motorunun bizzat Aston Martin tarafından geliştirileceği de tarafımıza ulaşan bilgiler arasında. Vantage’ın yanı sıra Ferrari F8 Tributo, McLaren 720 S ve Lamborghini Huracán modelleriyle rekabet etmesi beklenen aracın beygir gücü henüz duyurulmadı. Ancak F8 ve 720 S’in 700 beygir sınırını geçtiği biliniyor.

Öte yandan Vanquish ile aynı motoru kullanacağı belirtilen Valhalla modelinin 1,000 beygir güce sahip olacağı ve manuel vites seçeneğiyle gelmeyeceği de Palmer tarafından açıklandı. Buna göre Valhalla’da sadece direksiyonun arkasında konumlanan F1 vites bulunacak.

Yeni modeller de sırada bekliyor

Fiyatı 450 bin dolar civarında olması beklenen Vanquish modelinin 2022’de görücüye çıkması planlar arasında yer alıyor. Üstü açılır Volante ve AMR modellerinin de Vanquish’in ardından satışa sunulması söz konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version