Japon otomobil devi Honda, 2020 model Civic Type R’ın bu ay içerisinde ABD genelindeki yetkili satış noktalarında görücüye çıkacağını resmen duyurdu.

Dış görünümünde ciddi değişikliklerin gözlemlenemediği arabanın 2020 modelinde daha çok sürüş deneyimi ve yol tutuş kabiliyetini arttırıcı düzenlemeler hayata geçirilmiş. Frenleme performansı ve motor soğutma sisteminde de aynı şekilde iyileştirmeler söz konusu.

Fakat dikkat çekici en önemli özelliklerden birisi, Honda’nın sadece Type R’da kullanacağı ve bu modele özgü geliştirdiği performans verisi toplama uygulaması oldu.

Öte yandan 2020 modele özel Boost Blue adını taşıyan yeni bir mavi renk tonu da katalogdaki yerini almış bulunuyor. Elde ettiğimiz bilgilere göre ise 2020 Type R’ın satış fiyatı 37 bin 950 dolar olarak belirlenmiş. Radyatörü yüzde 10 oranında büyütülen aracın bir önceki modele kıyasla daha iyi soğutma imkânı sunuyor olması güzel bir gelişme.

Adaptif Damper Sistemi’nin yazılımını revize eden Honda, yol koşullarına özel süspansiyon seçenekleri arasında 10 kat daha hızlı geçiş yapabiliyor artık.

LogR ile tanışın

Haberin girişinde de temas ettiğimiz üzere arabanın en dikkat çeken özelliklerinin başında performans verilerini saklama ve mobil uygulama aracılığıyla görüntüleme imkânı sunan LogR teknolojisi geliyor.

Bugüne dek ilk kez Type R’da gördüğümüz bu sistem sayesinde arabanın beyni ve sensörleri, topladığı verileri akıllı telefon uygulamasına gönderiyor. Böylelikle sürücüler pistte yarış yaptıkları zaman iPhone veya Android telefonları üzerinden performans parametrelerine ulaşabiliyorlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version