Nissan çok sevilen SUV’u Qashqai’nin 2020 modeli için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Son olarak araba, kamuflajlı bir şekilde casus kameralara yakalandı. Öğrendiğimize göre SUV modelinin bir de hibrid versiyonu geliştirilecek. Plug-in hibrid modeli de gündemde. Nissan’ın ProPilot sürüş asistan sisteminin güncelleme alacak olması, 2020 Qashqai ile ilgili en önemli gelişmelerden birisi.

İngiltere başta olmak üzere Avrupa kıtasında çok satması beklenen araba, 2021’in ilk günlerinde müşterilerin beğenisine sunulacak. Fakat Qashqai’nin rakipleri hayli iddialı.

Kia Sportage, Ford Kuga, Hyundai Tucson ve Mazda CX-5 gibi çok satan aile SUV’ları ile boy ölçüşecek olan Qashqai’nin görece olarak uygun fiyatıyla fark oluşturması bekleniyor.

Juke modeliyle ayrışacak

Fotoğraflarda görülen test aracı bayağı bir kamuflaja bürünmüş durumda. Ancan buna rağmen ön tamponun üzerinde V şeklinde ızgaranın kullanıldığını görebiliyoruz. Muhtemelen çoğu modelde bu ızgara krom renkte olacak. LED ön farlar da aynı şekilde dikkatlerden kaçmıyor.

Yeni Nissan Juke’un aksine yeni Qashqai’nin gündüz farı ve LED farları ayrı yerlerde konumlandırılmayacak.

Dizel motor da gelebilir

Plug-in hibrid ve hibrid başta olmak üzere iki farklı yeni motor seçeneğiyle satışa sunulması beklenen Qashqai sürpriz yaparak dizel motora da ev sahipliği yapabilir. Ford Kuga PHEV ve plug-in Kia Niro ile rekabet edecek olan hibrid Qashqai’nin özellikle çevre hassasiyeti olan, sıfır emisyonlu araç kullanmak isteyen müşterilere hitap etmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version