Otomobil üreticilerinin özel bazı araçları açık arttırmayla satmalarına sıklıkla şahit oluyoruz. Genellikle de bu satışlardan elde edilen gelirler hayır kurumlarına bağışlanıyor. Kimi zaman üretim bandından inen ilk ve son araçlar, kimi zaman da baştan aşağıya rektifiye edilerek yenilenen nostaljik araçlar açık arttırmayla yeni sahiplerine kavuşabiliyor. Şimdilerdeyse Ford da benzer bir açık arttırma için hazırlıklarını yapmaya başladı.

ABD’li otomotiv devi Ford, 2020 model ilk Shelby GT500 modelini 18 Ocak 2019 tarihinde düzenlenecek olan 2019 Barrett-Jackson açık arttırma etkinliğinde yeni sahibine teslim edecek. Bu etkinliğin tarihi, aracın ilk kez görücüye çıkacağı Detroit Otomobil Fuarı’ndan tam 4 gün sonrasına denk geliyor.

Detaylar halen daha bilinmezliğini koruyor

Ford şimdiye dek süper güçlü son model arabasıyla ilgili detaylı bir açıklama yapmış değil. Ancak elimizde olan bilgiler aracın 700 beygirden fazla güç üretebilecek süperşarjlı V8 motora ev sahipliği yapacağı yönünde. GT350 modelinde de kullanılan 5.2 litrelik motorun GT500‘de karşımıza çıkması söz konusu olabilir.

Keza altı ileri manuel ve yedi ileri çift kavramaları otomatik şanzıman seçenekleri de potansiyel alıcıların beğenisine sunulacak. Her iki seçenekte de üretilecek güç sadece arka tekerleklere aktarılacak.

Geliri diyabet araştırma vakfına gidecek

Açık arttırma usulüyle satılacak olan arabadan elde edilen geliri 2 milyon dolardan fazlası, Ford tarafından Juvenile Diyabet Araştırma Vakfı‘na (JDRF) bağışlanacak. Şirket 35 yıldan beri aynı vakfa 60 milyon dolardan fazla bağış yapmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version