ABD’de düzenlenen Detroit Otomobil Fuarı‘nda birbirinden muhteşem arabalar tanıtıldı, ancak gözler kesinlikle 2020 model Toyota Supra’daydı. Japon iki kapılı coupe modelinin çıkışı uzun süredir bekleniyordu, nihayet bekleyiş sona erdi ve Supra hayranlarına gün doğdu. Aracın tanıtılmasını takip eden kısa bir süre içinde ilk Supra, düzenlenen açık arttırma ile yeni sahibine teslim edildi.

Geliri hayır işlerine bağışlanacak

Barrett-Jackson isimli müzayede evi tarafından düzenlenen açık arttırmada 2020 model ilk Supra’nın tamı tamına 2.1 milyon dolar ücretle satıldığı öğrenildi.

Normalde Supra’nın tavsiye edilen satış fiyatının baz sürüm için 50 bin dolar olması planlanıyor. Ancak tahmin edileceği üzere bu satıştan elde edilen gelir, Amerikan Kalp Vakfı ve Bob Woodruff Vakfı başta olmak üzere çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

İsmini gizli tutmayı tercih eden alıcı, ABD’de üretilen Supra’nın ilk modelini satın almış oldu. Bahsi geçen aracın seri numarası 20201. Bu numaradaki 2020 üretim yılına işaret ederken, 1 rakamı da üretilen ilk model olduğunu gösteriyor.

Çeşitli ekstraları mevcut

Üretilen ilk Supra olmasının yanı sıra bu araç çeşitli özgün detaylara da ev sahipliği yapıyor. Bu özelliklerin başında türünün tek örneği olmasını sağlayan rengi geliyor. Kırmızı yan aynalar ve mat gri rengin yanı sıra mat siyah jantların bulunduğu aracın motorunda Toyota CEO‘su Akio Toyoda‘nın imzası bulunuyor. Kırmızı fren kaliperlerinin de modelin şıklığını tamamladığı söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version