Süper spor otomobil üreticisi Lamborghini güncellenen Huracan modelinin drop-top versiyonunu tanıtmak için hiç vakit kaybetmedi ve Huracan Evo Spyder isimli yeni performans canavarını görücüye çıkardı.

Bir önceki Huracan Evo’nun tüm güzelliklerini bünyesinde barındıran, ancak tavanını almamayı tercih eden Spyder’in 2019 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda Lamborghini standının en dikkat çekici modellerinden biri olacağı kesin.

Üstelik henüz fuar başlamamış olmasına rağmen Lamborghini basın görsellerini kamuoyuyla paylaştı bile.

Üstü kapalı modelden birazcık daha yavaş ve ağır

Tavanının iptal edilmesi sayesinde Huracan Evo’nun 5.2 litrelik V10 motorunun attığı çığlığı çok daha iyi duyabilmeniz mümkün. Spyder yine aynı 640 beygirlik güçlü motora ev sahipliği yaparken, 0’dan 100 km/s hıza çıkarken üstü kapalı modelden birazcık daha ağır kalıyor.

Bunun sebebi Spyder’in normal Huracan Evo’dan 120 kilogram kadar daha kilolu oluşu. Ancak normalde coupe modeli 100 km/s hıza 2.9 saniyede çıkarken Spyder 3.1 saniyede çıkıyor, yani çok da ahım şahım bir gecikme söz konusu değil.

Spyder’in çıkabileceği en yüksek hız ise yine aynı, 325 kilometre. Lamborghini bu hıza araç üstü kapalıyken mi, yoksa açıkken mi çıkılabileceğini belirtmediği için yorum yapamıyoruz.

50 km/s hıza kadar süratte giderken aracın üstünü sadece 17 saniye içinde kapatabilmek mümkün.

Fiyatı hayli tuzlu

Evo Spyder için belirlenen baz paket fiyatı 287 bin 400 dolar olarak belirtiliyor. Aracın Türkiye’ye gelmesi halinde bu rakamın vergi ve kâr oranlarıyla daha da artacağı ise malumunuz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version