Eğer Mercedes Benz A Class‘ın yenilenen tasarımı hoşunuza gittiyse size iyi bir haberimiz var: İkinci nesil Mercedes-Benz CLA-Class modellerinin üretimine Alman lüks otomobil markasının Macaristan’daki Kecskemét fabrikasında başlandı bile!

Dört kapılı, şık tasarımlı bu Mercedes modeli firma tarafından “coupe” segmentinde sayılıyor. Yeni A-Class’ın beğenilen tüm özelliklerini bünyesinde barındıran CLA-Class daha fazla güce sahip. Üç köşeli yıldız tutkunları A220‘de kullanılan 2.0 litrelik dört silindirli turboşarjlı motorun aynısını CLA’da görecekler, ancak bu motorda 188 beygir yerine 221 beygir güç kapasitesi bulunacak.

Yedi ileri şanzımanla gelebilir

Şuan için yeni modellerde ne tür bir şanzımanın kullanılacağına dair açıklama yapılmış değil. Fakat Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda görücüye çıkan A-Class’taki yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzımanın CLA’da da kullanılması mantıklı bir tercih olurdu doğrusu.

Kabin tarafına batığımız zaman yine A-Class ve GLE-Class‘ta da karşımıza çıkan MBUX isimli yeni nesil araç içi eğlence sistemi bizleri karşılıyor. Bir tür sanal asistan yazılımına da ev sahipliği yapan bu sistemin yanı sıra Mercedes’in etkileyici aktif güvenlik sistemi de aracın dikkat çeken özellikleri arasında.

‘Akıllı’ üretim hattından geçiyor

Bu arada ikinci nesil GLA-Class’ın Macaristan’daki fabrikasında kesinlikle forklift kullanılmıyor. Tamamen ‘akıllı’ bir otomasyon sürecinin hayata geçirildiği üretim hattında işçiler daha az yoruluyor, makineler daha verimli çalışıyor. Modüler yapıdaki boyahanesi ile de üretim esnasında hızlı değişiklikleri hayata geçirebilmek mümkün hale getirilmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version