Mitsubishi, 2020 model Outlander Sport modelinin global çıkışını Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı kapsamında gerçekleştericeğini duyurdu.

Önümüzdeki Mart ayının 7’sinde başlayıp 17’sinde sona erecek olarak Cenevre Fuarı, Mitsubishi başta olmak üzere önde gelen birçok otomobil üreticisinin gövde gösterisine ev sahipliği yapacak.

Satış tabloları hiç iyi değil

Her ne kadar Mitsubishi için çok önemli bir model olsa da Outlander Sport’un global satış rakamları pek de iç açıcı sayılmaz. Şirketten yapılan açıklamada 2009 yılında tanıtıldığı günden bu yana modelin 1.32 milyon adet sattığı belirtildi.

Bu, Outlander Sport’un yaklaşık bir 10 yıldır piyasada olduğu anlamına geliyor. Kıyaslamak gerekirse bu süre zarfında Ford’un inanılmaz derecede popüler F serisi kamyonetleri sırf 2018 yılında 909 bin adet sattı.

Kabuk değiştirerek baştan aşağıya yenilendi

Bu kötü gidişata bir dur demek ve satış rakamlarına doping etkisi yapmak isteyen Mitsubishi, Outlander Sport’un dış görünümünü yenileyerek cesur bir adım attı. “Sağlam ve ustaca” şeklinde özetlenen yeni bir tasarım felsefesinin benimsendiği tasarıma kavuşan araç “Tutkunu sür” sloganıyla reklam edilecek.

Neler değişiyor?

Şehir içinde kullanıma uygun şekilde optimize edilen yeni SUV hafif, kompakt bir gövdeye kavuşmuş. Çarpışma önleyici frenleme sisteminin yanı sıra sertlik ve mukavemeti sağlayacak yeni tampon tasarımı da ilk etapta göze çarpıyor. LED arka stop lambalarının yer aldığı arabanın kırmızı, kahverengi ve turuncu olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacağı da belirtiliyor.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version