Yeni jenerasyon 2020 model Subaru Outback modeli ABD’de düzenlenen New York Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtıldı. Mevcut modelin evrim geçirmiş hali olarak niteleyebileceğimiz yeni araç, dış görünüm noktasında büyük ağabeyine kıyasla pek de farklı sayılmaz.

Fakat dikkatle bakıldığında değişimin ufak detaylarda olduğu fark edilebiliyor. Yeni nesil tavan galerisi de bunların başında geliyor.

Sıralamaya kalkacak olursak bayağı uzar. Fakat yeni Outback’in en göze çarpan özelliklerinden birisi, özgün tavan galerisi sistemi. Üçüncü kez makyajlanan arabada kullanılan port bagaj yuvası, yatay eksekned hareket edebilen kendi metal çubuklarına sahip.

Üstelik artık bu çubukları söküp takmak zorunluluğu da yok. Bu sayede çok fazla gürültü yapan ve yakıt tüketimini olumsuz etkileyen metal çubukları arabada taşıma dönemi de sona ermiş oluyor.

Birçok Subaru araç sahibinin kullandıkları modellerin tavanında eşya taşımayı sevdiği, herkesin malumu. Neyse ki bisiklet, kayak takımı ve çadır gibi eşyaları taşımak için kullanılabilecek en verimli port bagaj sistemlerinden birisi Outback’te karşımıza çıkıyor.

Öyle ki yine aynı markanın SUV modeli Forester’in tavanı dahi Outback kadar verimli sayılmaz. Öte yandan muadili modellere kıyasla tavanının alçak olması, port bagaj bölmesine eşya yerleştirmeyi kolaylaştıran bir etken.

Kapanabilir mandalları sayesinde metal çubukların arasına çeşitli eşyaları sıkıştırıp taşıyabilmek de artık mümkün. Aracın aerodinamik değerlerini en az etkileyecek şekilde optimize edilen yeni tavan sistemi, Outback’in elindeki en büyük kozlardan birisi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version