2020 Peugeot 2008, Türkiye’de en çok satan SUV araçlar listesinde yer alan bir araç olarak son dönemde dikkat çekiyor. Peugeot araçların iyi olmadığını savunanlar da çok bu markayı tercih eden de çok.

İki farklı görüş olsa da satış rakamları her şekilde yüksek olan aracın, ilk olarak Ocak 2020 döneminde ülkemizde satılmaya başladığını gördük. Satış rakamları bir yana bu seri için en çok konuşulan ikinci kısım fiyatlar. Öyle ki bu seri en çok satan modellerin yanında fiyatı en fazla yükselen modellerden de biri oldu.

2020 Peugeot 2008 Fiyatları Nasıl Değişti?

Ocak 2020 itibariyle aracın giriş paketinin fiyatı 148.500 TL olarak açıklanmıştı. SUV sınıfı için kabul edilebilir iyi bir fiyat olarak gösterebileceğimiz bu rakam giriş modeli için belirlenen fiyattı.

Aynı dönemde en yüksek donanıma sahip olan paket için ise 229.500 TL satış fiyatı vardı. Bu fiyatta en yüksek donanıma ulaşabiliyor, maksimum paketi seçebiliyordunuz.

Aradan geçen sürede 2020 Kasım itibariyle ise 2020 Peugeot 2008 fiyatı 290.000 TL oldu. Bu giriş model için belirlenen yeni fiyat. Giriş modelinde 140 binin üzerinde bir artış olduğu gözüküyor. En yüksek pakette ise fiyatlar, 2020 Kasım itibariyle 380.000 TL’ye kadar çıkmış durumda.

Burada da yine çok ciddi bir fark söz konusu. Aracın fiyatı 300 bin TL barajını da aşmış durumda. Tabii ki bunda etkili olan çok neden var. Başta pandemi etkisi ile araç piyasasında yaşanan durum fiyatlarda etkili oldu.

Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada sıfır araçların üretiminde sorun yaşandı ve fiyatlar yükseldi. İkinci etki ÖTV düzenlemesinde Peugeot 2008 modellerinin yüksek kısımda kalıyor olması. Bu da yeni ÖTV düzenlemesinin fiyatları arttırmasına neden oldu.

Pandemi etkisinin geçmesi, döviz kurunda yaşanan düşüşün devamlı olması gibi durumlar yaşanacak olursa fiyatlar düşecektir. Ama sadece pandemi etkisi bile artması durumda bir kez daha üretim sıkıntısı yaşanırsa, bu durumda 2020 Peugeot 2008 fiyatları da yükselmeye devam edebilir. Bakalım daha rakamlar ne kadar değişecek?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version