Octavia RS ve Fabia RS’nin hem benzinli, hem de dizel versiyonlarını tanıtmasının ardından Skoda çok sevilen Kodiaq RS’nin dizel modelini müşterilerinin beğenisine sundu. Şuan ise firmanın bir numaralı gündemi Rally Sport (RS) portfolyosuna plug-in hibrid güç ünitesine sahip yeni modelini dahil etmek.

Elektrikli olması beklenen Octavia RS’ye ilişkin söylentilerin nihayet dinmesinin ardından Mlada Boleslav menşeli şirket, RS damgasını taşıyan çevre dostu “iV” markasını duyurdu. Böylece araç hem çevre dostu olacak, hem de motoru çok güçlü ve performanslı bir alternatif olarak pazarda konumlanacak.

Kodiaq RS en hızlı SUV ünvanını aldı

Şuan için elimizde Skoda’nın paylaştığı RS logosundan başka bir şey yok. Seri üretime girmiş en hızlı 7 koltuklu SUV modeli olarak Nürburgring’in tozunu alan Kodiaq RS’nin üzerinde görülen logo çok şık.

Tahminler yeni çıkacak olan Octavia RS iV’nin turboşarjlı 1.4 litrelik benzinli motora ev sahipliği yapacağı yönünde. Elektrikli ve içten yanmalı motoruyla toplamda 245 beygir güç üretecek olan araba 400 Nm tork gücüne de sahip.

Her zamanki gibi DSG şanzımandan güç alacak

Elektrikli Octavia RS iV’nin DSG şanzımana ev sahipliği yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Manuel vites seçeneğinin sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor. Sürekli dört çeker olması beklenen aracın 250 kilogram kadar daha ağır olmasının sebebi ise TSI ve TDI modellerine kıyasla daha karmaşık donanıma ev sahipliği yapması.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version