2020 yılı için otomobil verileri bir bir paylaşılmaya devam ediyor. En çok satan modeller, yıla damga vuran araçlar derken şimdi de 2020 yılının en popüler otomobil rengi açıklandı. Axalta Coating Systems tarafından yapılan açıklamalar sonrasında ortaya çıkan renklerde zirve yine değişmedi.

Her ne kadar bu tamamen kişiye göre değişen bir seçim olsa da 2020 yılında da en çok tercih edilen rengin değişmediğini görüyoruz. Dilerseniz hiç oyalanmayalım ve renklere geçelim.

2020 Yılının En Popüler Otomobil Rengi Beyaz Oldu

68.Küresel Otomotiv Renk Popülerliği Raporu verilerine göre bu yılda beyaz renk en çok tercih edilen renk oldu. Böylece beyaz renk seçeneği üst üste 10.kez liderliği eline almış oldu. Beyaz rengin lider olmadığı tek bölge ise Avrupa olarak açıklandı.

Avrupa bölgesinde beyaz değil ama gri renk seçeneğinin ilk sırada yer aldığı görülüyor. Diğer tüm bölgelerde lider olan beyaz renk. İkinci sırada yer alan renk seçeneği siyah ve hemen arkasından da gri renk seçeneği oldu.

Genel pazar verilerine bakıldığı zaman, beyaz renk seçeneğinin payının %38 olduğunu görmekteyiz. Beyazın hemen arkasından gelen popüler renk seçeneği ise siyah oldu. %19 kullanım oranıyla beraber siyah renk seçeneği de ikinci sırada bulunmakta.

Üçüncü sırada bulunan renk seçeneğine gelince, bu kez gri ya da gümüş diyebileceğimiz rengi gözüyoruz. Gri renk seçeneğinin oranı ise %15 olarak açıklanmış durumda.

Bu üç renk zaten pazar payının ciddi bir oranını elinde bulunduruyor. Bu renklerin hemen arkasından en popüler olan renkler ise kırmızı ve mavi renkleri. Burada mavi renk seçeneğinin genel payının %7 olduğunu, kırmızı renk seçeneğinin genel payının ise %5 olduğunu anlıyoruz.

Tüm bu verileri değerlendirecek olursak, 2020 yılının en popüler otomobil rengi değişmediği gibi bu alanda eğilimler de çok değişiklik göstermemiş durumda. Yine gri, siyah, kırmızı ve mavi renk seçenekleri başı çekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version