En çok satılan ikinci el otomobil markaları verisi, her yıl önem verilen ve bu sektöre öncülük eden bilgilerden. İkinci elde hangi marka ne kadar satıyor ya da kişilerin ikinci el pazarında eğilimi ne yönde gibi soruların cevaplarının alınması noktasında önemli olan veriler, 2020 yılında çok daha önemli bir hale geldi.

Öyle ki pandemi etkisi ile sıfır araç üretiminde yaşanan sorunlar ve yeni gelen vergi düzenlemeleri sonrasında, ikinci el araçların fiyatları çok yükseldi. Haliyle hem markalar için hem de ikinci el araç satmak ya da satın almak isteyen kişiler için bu yıl, hangi markanın daha çok ilgi gördüğü önemli bir konu oldu.

INDICATA, online pazar üzerinden yaptığı araştırma verilerini paylaşarak, bu yıl daha önemli hale gelen en çok satan ikinci el otomobil markaları için bir belirleme yaptı. O zaman hiç zaman kaybetmeyelim ve ikinci elde tercih hangi markadan yana yapılmış bakalım.

İlginizi Çekebilir: 2020’de En Çok Satan Otomobiller Açıklandı

2020 Yılında En Çok Satılan İkinci El Otomobil Markaları Hangileri?

Eylül 2020 verilerine göre, ikinci elde bu yılın en çok satan markası Volkswagen oldu. Hem binek araçlarda hem de hafif ticari araçlarda lider olan markanın otomobilleri, ikinci el pazarında da bir hayli ilgi görüyor gibi gözüküyor. Satış rakamından bunu daha iyi anlıyoruz ki 29 bin 594 adet aracın satıldığı belirtildi. Bu ikinci el için yüksek bir rakam.

İkinci sırayı alan marka, nispeten daha ucuz araçlara sahip olan Renault oldu. Marka ikinci el pazarında 24 bin 490 adet araç satmayı başardı. Yani 20 binin üzerinde araç satışı gerçekleştirildi. En çok satan ikinci el otomobil markaları arasında yer alan bir başka marka ise Ford oldu. 3.sırada yer alan Ford, 20 bin araç bandının altında yer aldı.

İkinci el Ford araçlarının bu dönemde 19 bin 243 adet sattığı açıklandı. 20 binin altında kalmasına rağmen, fiyatların bu denli yüksek olduğu bir dönemde yine satış rakamları başarılı. İlk üçü açıkladığımıza göre en çok satılan ikinci el otomobil markaları listemize geçebiliriz.

  • 4.sıra: 17.117 adet ile Fiat
  • 5.sıra: 11.240 adet ile Opel
  • 6.sıra: 10.472 adet ile BMW
  • 7.sıra: 10.107 adet ile Hyundai
  • 8.sıra: 9.794 adet ile Mercedes Benz
  • 9.sıra: 8.399 adet ile Peugeot
  • 10.sıra: 7.259 adet ile Toyota

Türkiye pazarında en çok satan ikinci el otomobil markaları 2020 listesi bu şekilde. Burada Nissan gibi SUV sınıfının en çok tercih edilen markalarının olmaması ve BMW gibi üst sınıf bir markanın ilk 6 içerisinde olması şaşırtıcı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version