Otomotiv sektöründe kaç tane adı geçen ödül var derseniz, bir elin parmağını geçmeyecek sayıda olduğunu söyleriz. Bunlar arasındaki en iyi prestije sahip olan ise Avrupa’da Yılın Otomobili ödülü. Henüz yıl yeni başladı ama bu yıl için de ödülü kazanan araç açıklandı. 2021 Avrupa Yılın Otomobili Ödülü sahibi olan seri ise açıkçası biraz sürpriz oldu diyebiliriz.

Yarışta birkaç farklı model finale kalmıştı ve ince elenip sık dokunun bir final oldu.


2021 Avrupa Yılın Otomobili Ödülü Kimin Oldu?

Ödül için aday olarak gösterilen araçlar içerisinde Volkswagen ID3 ve Fiat 500 Electric gibi iddialı modeller bulunuyordu. Fakat yarışı kazanan Toyota Yaris oldu.

Toplamda 6 rakibine karşı birçok puan toplayan Toyota Yaris, 266 gibi iddialı bir puanla birinci oldu ve Avrupa’da yılın otomobili ödülünü de almış oldu.

Hibrit bir araç olan yeni serinin bu başarısını takip eden araç ise Fiat 500 Electric modeli oldu. İkinci olan bu aracın puanı da 240 olarak açıklandı. Yani arada ciddi bir fark söz konusu.

Üçüncü sırada yer alan araç ise yakın zamanda yeni versiyonunu gördüğümüz Cupra Formentor modeli oldu. Bu model ile ikinci araç arasında ise çok bir fark yok. Bu modelin puanı 239 olarak açıklandı.

Üçüncü aracı takip eden ise Volkswagen ID.3 modeli oldu. Burada çok daha fazlasını beklediğimiz Volkswagen modelinin sadece 224 puan alabildiği görülüyor. Bu değer düşük bir değer olarak gösterilebilir.

Devam ettiğimizde ise Skoda Octavia modelini görüyoruz. Yine 2021 yılında çok şey beklenen aracın da 199 puan aldığı açıklandı. Onu takip eden ise Land Rover Defender oldu ve bu serinin puanı da 164 puan oldu. Zirvenin en uzağında yer alan model ise Citroen C4 serisi oldu ve bu seri sadece 143 puan ile yarışı tamamladı.

Görüldüğü üzere 2021 Avrupa Yılın Otomobili Ödülü, Toyota Yaris modelinin. Yıl içerisinde aracın daha ne gibi ödüller alacağını da göreceğiz. Daha çok sayıda ödül görülebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version