Hatırlanacağı üzere geçen ay Dacia baştan aşağıya yenilenen 2021 model Logan, Sandero ve Sandero Stepway modellerinin tasarımlarını gün yüzüne çıkarmıştı. Ancak ülkemizde çokça sevilen ve esnafların yanı sıra aileler tarafından da tercih edilen MCV versiyonuna ilişkin hiçbir açıklama yapılmamıştı. Oysa ilk nesil Logan’dan bu yana MCV formu hayatımızda hep vardı.

Şimdilerde ise sebebi bilinmeyen bir şekilde Dacia sıfırdan geliştirilen MCV versiyonunu tanıtmakta pek hevesli değil gibi. Hal böyle olunca iş bağımsız tasarımcılara düştü ve sedan formunu baz alarak yenilenen Logan’ın MCV versiyonunun nasıl gözükeceğine dair hayal gücünü çalıştırdılar. Ortaya çıkan sonuç ise kesinlikle etkileyici oldu.

Logan MCV sedan versiyona kıyasla daha uzun bir dingil mesafesine sahip olacak, bu kesin. Ancak haberin içinde fotoğraflarını gördüğünüz render çalışmalarını hazırlayan X-Tomi isimli grafiker bunu hesaba katmamış. Hal böyle olunca ortaya Logan MCV değil de, beşinci nesil Renault Clio Sport Tourer çıkmış gibi duruyor. Bunun dışında MCV’nin ön ve arka tasarımı gayet güzel olmuş.

Dacia’nın tasarım ekibinin markanın tasarım dilini güncelleyerek çok iyi bir işe imza attığını söyleyebiliriz. Tabii çok radikal değişimler yok, kabul. Ancak Y harfi şeklindeki modern ön farlar, daha uzun çizgiler, aerodinamik özelliği iyileştirilmiş aynalar ve yeni kapı tutacakları gibi detaylar göz ardı edilmemeli.

Bu arada X-Tomi yeni Logan’ın kamyonet versiyonunu da yukarıdaki gibi canlandırmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version