Güney Kore menşeli otomobil üreticisi Hyundai şu sıralar model gamını N Line ve N Performance paketlerine uygun hale getirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Bu doğrultuda en son 2021 Santa Fe SUV’una N paketi uygulandı. Yıl sonuna doğru da Hyundai Elantra N Line’ın görücüye çıkması bekleniyor. Bugün görselleri basınla paylaşılan Santa Fe N Performance ise gerçekten göz alıcı bir güzelliğe kavuşmuş.

The Korean Car Blog isimli site sayesinde haberdar olduğumuz yeni Santa Fe N modeline dair ise üzücü bir haberimiz var: Araç Aralık ayına doğru Güney Kore’de satışa sunulacak ve yalnızca iç pazarda alıcı bulmaya çalışacak. N paketinin Türkiye veya dünyanın başka herhangi bir ülkesine gelip gelmeyeceğine dair henüz bir açıklama yapılmış değil.

Bu biraz üzücü ve hayal kırıklığına yol açan bir haber. Çünkü yeni Santa Fe N Performance aralarında Veloster N’in de bulunduğu diğer Hyundai N modelleri arasından bile agresif dış görünümüyle sıyrılmayı başarıyor. Sportif ön ve arka tamponuyla göz kamaştıran arabanın arka spoyleri bile elden geçirilmiş. Karbon fiber malzemesinin cömertçe kullanıldığı arka difüzör de dikkatli gözlerden kaçmıyor.

21 inç büyüklüğündeki siyah jantlarıyla yere sağlam basan aracın ön göğüs, direksiyon ve kapı trimlerinde yine karbon fiber kullanılmış. Alcantara deri göstergelerin yanı sıra N spor koltuklarda da tercih edilmiş.

2.0 litrelik dört silindirli turbo motordan güç alan Santa Fe N Performance ya 250 ya da 275 beygir gücünde olacak. Bir diğer seçenek ise 200 beygir gücündeki 1.6 litrelik turbo motor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version