Hyundai’nin henüz Türkiye sınırlarına getirmediği Veloster N modeli, sahip olduğu turboşarjlı motor ve 6 ileri manuel şanzımanıyla hot hatch sınıfına renk katmayı başardı. Şimdilerde ise aracın 2021 modeli için Hyundai’nin çift kavramalı otomatik vites seçeneği sunacağını öğrenmiş bulunuyoruz.

Aslına bakılırsa Hyundai’nin Veloster N’de kullandığı manuel şanzıman teknolojisi, devir eşleştirme özelliği sayesinde sürücülerin profesyonel bir yarışçı gibi vites değiştirebilmelerini sağlıyordu. Ancak yeni gelen çift kavramalı otomatik şanzıman Veloster N’in ilk kalkışlardaki performansını iyileştirecek ve sollamalarda daha atik olmasını sağlayacak.

Otomatik şanzımanı 8 ileri olacak

Güney Kore menşeli otomobil üreticisinin yayınladığı son teaser videosunda da 2021 Hyundai Veloster N’in sekiz ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla geleceği bilgisi yer aldı. Tabii bunun yanı sıra isteyen müşteriler tercihlerini 6 ileri manuel vitesten yana kullanabilecekler.

Bu arada N paketi olmayan düz Veloster modellerinin (Veloster Premium gibi) sadece 6 ileri otomatik vites seçeneğiyle satışa çıktığını da belirtelim. Sadece Veloster Turbo modelinde Hyundai 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman kullanıyor. Genel olarak kullanıcılar Hyundai’nin sunduğu otomatik şanzımandan memnunlar. Hızlı ve neredeyse hiç hissettirmeden vites değiştirilebiliyor çünkü.

Motor tarafında bir değişiklik yok

Yeni getirilen şanzıman seçeneği haricinde Veloster N’in 2021 modelinde pek bir değişiklik yok. Motor yine aynı mesela. Turboşarjlı 2.0 litrelik ve 250 beygir güç üretme yeteneğine sahip bu canavarın kapasitesi Performance paketine çıkıldığı zaman 275 beygire yükseliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version