Toyota sahipliğindeki lüks otomobil markası Lexus, LC 500 ve LC 500h isimli yüksek performanslı modellerinin 2021 yılı için geliştirilmiş versiyonlarını tanıttı.

Bir önceki seneye ait modele kıyasla 10 kilogram kadar ağırlık veren modellerde Android Auto’nun yanı sıra Apple CarPlay ve Amazon Alexa özellikleri standart olarak sunuluyor. Öte yandan Lexus, araçlarda LC’nin muhteşem 5.0 litrelik V8 motoruna da yer vermiş. Daha hafifleyen ve makyajı tazelenen modellerin yol tutuşu, manevra kabiliyeti ve sürüş hissiyatında önemli iyileştirmeler yapılmış durumda.

LC serisine dahil olan bu yeni modellerin kilo vermesinin en büyük sebebi, daha hafif süspansiyon bileşenlerinin tercih edilmiş olmasından başka bir şey değil. Alüminyum süspansiyon kollarının tercih edilmesinin yanı sıra eski coil yayları da yüksek mukavemet özelliğine sahip parçalarla yer değiştirmiş.

Keza 21 inç büyüklüğündeki jantlar gitmiş, yerine daha hafif çelik jantlar getirilmiş. Fakat bu değişiklik sadece arka jantlar için geçerli. Muhtemelen ağırlığın dengeli dağılması için yapılmış bir hamle bu.

Yeni yol tutuşu sistemi kullanılıyor

Aktif viraj asistanı (ACA) adı verilen yeni nesil yol tutuş sistemine de ev sahipliği yapan modeller, keskin virajlarda aracın daha iyi yol tutmasını mümkün kılmış. Otomatik olarak fren uygulayan bu teknolojiye ek olarak 10 ileri otomatik şanzımanın standart sunuluyor olması bir diğer güzel detay.

Bu yıl sonuna doğru ABD’de satışa çıkacağı belirtilen 471 beygirlik modellerin fiyatı henüz netlik kazanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version