Ve nihayet resmileşti: Mercedes AMG bugüne GT modelinin en özel ve nadir versiyonunu nihayet duyurdu. 2021 Mercedes AMG GT Black Series adını taşıyan ve isminden de anlaşılacağı üzere bolca karanlık tona ev sahipliği yapan bu araç, pistlerin tozunu atmaya aday gözüküyor.

Hemen yukarıdan izleyebileceğiniz fragman yine Mercedes AMG’nin resmî YouTube kanalında paylaşıldı. Bu kısa filmde Mercedes AMG deposuna giren ve GT Black Series’i kullanarak yola çıkan bir sürücü, arkadaşına “Bu araba muhteşem. Bu evrenden değil” diye yazıyor. Arkadaşı ise “Evet, Affalterbach’ta üretildi” cevabını veriyor.

Fragmanda aracın dış görünümü gayet net bir şekilde sergileniyor olsa da, Mercedes AMG cephesinden GT Black Series’in teknik özelliklerine dair herhangi bir açıklama yapılmış değil. Kaputun altında yatan motor, 0’dan 100 km/s’ye kaç saniyede çıktığı, en fazla kaç km/s hıza çıkabileceği gibi detaylar açıklanmaya muhtaç durumda. Muhtemelen ilerleyen günlerde bu bilgiler netlik kazanacaktır.

‘720 beygir gücünde olacak’ iddiası

Her ne kadar resmî olmasa da önceden yurtdışı kaynaklı bazı sitelerde yer alan haberlerde aracın çift turbolu 4.0 litrelik AMG V8 motordan güç alacağı iddia edilmişti. 720 beygir gücünde olacağı söylenen arabanın satın alınabilecek en güçlü Mercedes modellerinden biri olacağını da belirtmekte fayda var.

Aracın başlangıç fiyatı içinse 283 bin dolar seviyelerinden bahsediliyor. Tabii bu bilgiler henüz söylenti statüsünde ve herhangi bir şekilde resmiyet kazanmış değiller.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version