Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, çıkışı merakla beklenen 2021 911 Targa modelini 18 Mayıs tarihinde tanıtacağını açıkladı. Yeni Targa modelinin normalde Pekin Otomobil Fuarı 2020’de tanıtılması planlanıyordu ancak Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlik iptal edildi. Lansman için Porsche’un B planı aracı Porsche Tenis Grand Prix’te tanıtmaktı, ancak aynı sebepten bu turnuva da iptal olunca planlar suya düştü.

Olaylar öyle bir hal aldı ki yeni 911 Targa’yı Porsche müzesine almak istediklerinde dahi sorunla karşılaşınca şirket yetkilileri lansmanı internet ortamına taşımaya karar vermişler. 18 Mayıs tarihinde, yani bundan 3 gün sonra düzenlenecek olan sanal lansman ile Porsche, COVID-19 önlemlerine ayak uydurmuş da olacak.

Targa geçmişten günümüze dek 911 serisinde hep merak edilen ve görece olarak popüler sayabileceğimiz bir model. Açılabilir tavana ve sabit arka cama ev sahipliği yapan 1966 911 Targa ile hayatımıza giren bu modelin ardından en son 1996’da Porsche 993 Targa tanıtılmıştı. Geri çekilebilir cam tavanın bulunduğu arabanın eşine günümüzde rastlayabilmek çok güç.

2021 model Porsche 911 Targa’da da bu ikonik versiyondakine benzer bir mekanizmanın günümüz teknolojileri ışığında geliştirilmiş versiyonunun kullanılması gündemde. Mekanik arka cam ve katlanabilir kumaş tavan sayesinde araç sahipleri istedikleri zaman arabanın üstünü açabilecekler.

Yeni Targa modelinin fiyatı henüz belli değil. Ancak mevcut 911 Targa’nın ABD’de 110 bin 300 dolardan başlayan ücretlerle satıldığını hesaba katarsak 2021 modelin çok daha üstü bir fiyata sahip olacağını söyleyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version