2021 yılı, her ne kadar çip sıkıntıları devam ediyor olsa da otomobil sektörü için hareketli başladı. Markalar yeni araçlarını tanıttı ve ülkemizde de bir bir yeni modellerin satışa çıkmaya başladığını gördük. En çok merak edilen ise bu dönemde hangi aracın daha fazla satış elde ettiği. Ülkemizde bu ilk 3 ay içerisinde hangi otomobilin daha fazla satış elde ettiği de açıklandı. Otomotiv Distribütörleri Derneği bu konuda resmi açıklamaları yaptı.

2021 Yılının İlk 3 Ayında En Çok Satan Otomobil Hangisi Oldu?

Açıklamalara göre bu yılın en çok satan otomobili Toyota Corolla oldu. İlk 3 ay içerisinde lider olan model, Mart ayında da açık ara lider olarak öne çıktı. Mart ayında 7 bin 935 adet Toyota Corolla satıldığı duyuruldu. Bu araçlar içerisinde 2 bin 306 adet aracın ise hibrit model olduğu duyuruldu.

Mart ayı için açıklanan bu sonuçları takip eden ise 3 aylık sonuçlar oldu. Mart ayında olduğu gibi yılın ilk 3 ayında da yüksek satış rakamlarının elde edildiği görülüyor.

Toyota Corolla’nın yılın ilk 3 ayında elde ettiği toplam satış sayısı ise 15 bin 369 adet olarak söylendi. Bu da markanın satışlarının ne denli yüksek seyrettiğini gösteriyor.

Sadece Corolla modeli için de değil, diğer Toyota araçlarına olan ilginin de artmış olduğunu görüyoruz. Çünkü marka bu kısa dönemde toplamda 17 bin 631 adet satışa ulaşmış olarak gözüküyor. Satışlar çok düşük değil.

Bu arada Corolla’yı takip eden aracın da Fiat Egea modeli olduğunu ekleyelim. Egea modelinde de satış sayıları Mart ayı için 6.288 olarak açıklandı. Genel toplamda da Egea ikinci sırada yer alıyor. Genel toplamda da 14.273 adet satış görüyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version