Motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezaları her yıl belirlenen miktarlarda zamlanıyor. Fiyatlar değişiklik gösteriyor. 2020 yılı için de gerçekleşen zamlardan sonra şimdi ise 2021 yılı zamlarını beklemeye başladık.

Yeni yıla sayılı günler kaldı ve yavaş yavaş zamlar da belli olmaya başladı. Yeni yıldan sonra geçerli olacak olan zamlarda etkili olan ise yeniden değerlendirme oranı.

Vergi Usul Kanunu gereğince her yıl Ekim ayında olmak üzere 12 aylık değerlendirme yapılıyor ve sonucunda da ortalama üretici fiyat artışlarına göre yeniden değerleme oranı belli oluyor. Bu oran ne kadar zam geleceğini gösteren rakam oluyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Cezaları 2021 Yılında Ne Kadar Artacak?

2021 yılı için yeniden değerleme oranı da belli olmuş durumda. Oran 9.11 olarak açıklandı. İşte bu oranın ortaya çıkması, motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezaları için beklenen artışın ne kadar olacağını ve yeni fiyatların da nasıl değişeceğini göstermiş oldu.

Buna göre belirlenen yeni rakamlara geçmeden önce şunu da belirtelim ki bu rakamlar üzerinden zamların yapılıp yapılmayacağını cumhurbaşkanı kararı beli ediyor.

Cumhurbaşkanı kararı ile yeniden değerleme oranı üzerinde ya da oranın altında bir miktarda zam yapılabiliyor. Yani birazdan paylaşacağımız rakamlar beklenen rakamlar ama bu rakamlar değişiklik gösterebilir.

Açıklanan orana göre 1 Ocak 2021 tarihinde motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezaları için istenecek yeni fiyatlara geçelim.

Motorlu Taşıtlar Vergisi için Beklenen Zam Sonrası Yeni Fiyatlar

Yeniden değerleme oranına göre 1 Ocak 2018 tarihi sonrası trafiğe çıkış yapmış olan tüm araçlar için en düşük yani taban motorlu taşıtlar vergisi, 1052 TL olacak. Bu rakam 2020 yani şu an için 964 TL olarak açıklanmıştı.

Vergideki artış kesin değil ama belli olan orana göre böyle olacak gibi duruyor. Aynı durum trafik cezaları için de geçerli olacak ki birkaç farklı ceza için beklenen yeni fiyatları paylaşacağız.

2021 Trafik Cezaları için Beklenen Yeni Fiyatlar

  • Kırmızı ışıkta geçenlere verilecek ceza – 288 TL iken 314 TL olacak
  • Emniyet kemeri takmamanın cezası – 132 TL iken 144 TL olacak
  • İlk seferde alkollü araç kullanma cezası – 1228 TL iken 1340 TL olacak
  • Hız sınırını %10-30 ile aşmışsanız alacağınız ceza – 288 TL iken 314 TL olacak
  • Hız %30-50 ile aşılmışsa bu durumda alacağınız ceza – 598 TL iken 652 TL olacak
  • Direksiyon başında iken cep telefonu cezası – 288 TL iken 314 TL olacak.

2021 yılında motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezaları ücretleri bu şekilde olması bekleniyor. Bu rakamların ne kadar değişeceğini göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version