Evet dünyayı elektrikli otomobiller kaplamaya başladı. Daha çok yolları var ve daha çok yaygınlaşması gerekiyor ama artık elektrikli otomobil teknolojisi kabul gördü. Yaygınlaşıyor. Markalar 2030 yılında fosil yakıtı oyun dışı bırakmak için çalışıyor. Bu noktada elektrikli otomobiller için gelen haberlere alıştık. Ama bazı haberler geliyor ki işte orada daha nereye gidebiliriz gibi bir algı oluşuyor. Benzer bir haber 2023 Spiritus otomobilinden geldi.

Evet bir elektrikli otomobil ama bu serinin farklı bir özelliği var. Öyle ki söz konusu seri durduğu yerde kripto para madenciliği yapabildiğini iddia eden bir elektrikli otomobil. Bu sürücülerin para kazanması anlamına gelen bir durum. Peki ne kadar gerçek?

Kripto Para Kazandırdığı Söylenen Elektrikli Otomobil 2023 Spiritus

Üretici Daymak, tamamen elektrikli olan aracın, kendi kablosuz şarj pedleri üzerinde durduğu zaman ve prize takılı olduğu zaman kripto para madenciliği yapacağını söyledi. Ne kadar kripto para kazandıracak içerisinde ne denli bir sistem kullanılıyor detaylar açıklanmadı.

Sadece araçta madencilik için en iyi seviyede GPU birimlerinin kullanıldığı konusunda bilgiler var. Fakat 2023 Spiritus tam olarak ne kazanç sağlar bilemiyoruz. Açıkçası bunu aracı konuşturmak için bir hamle olarak görebiliriz. Çünkü şöyle bir durum var ki seri bu açıklamaların ve tanıtım ardından tam 350 milyon dolarlık bir ön sipariş elde etti.

Yani aslında 2023 Spiritus serisi için hedeflenen amaçlara bir nebze olsun ulaşılmış oldu. Markanın söylediğine göre ödemeler konusunda da kripto para kabul edilecek. Yani araç kripto para ile satın alınabilir olacak. Haliyle her yönden ilgi çekmesi normal.

Bakalım kripto para madenciliği yapabileceği söylenen ilk elektrikli araç Spiritus için dünya genelinde satışlar nasıl devam edecek.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version