Japon otomotiv devi Toyota bir kez daha yayınladığı geri çağırma kararıyla gündeme geldi. Bu kez yalnızca ABD’de satılan Highlander ve Highlander Hybrid modellerini kapsayan bu karar, şirketin Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı NHTSA’ya (Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi) bildirdiği belge ile gün yüzüne çıktı.

Kararın gerekçesi ise bahsi geçen modellerde tespit edilen bir hatanın, araçlarda bulunan yan hava yastıklarının açılmasına olumsuz etki ediyor oluşu. Kumaşı yırtamayan hava yastığı açılamıyor ve işlevini yitirmiş oluyor.

Toplam 3 binden fazla araç listede

Resmî belgelere bakacak olursa geri çağrılan araç sayısı toplamda 3 bin 121. Etkilenen SUV modellerinin ön yolcu koltuğunda uygun olmayan koltuk döşemesi kullanılmış. Kaza anında koltuğun yanına gömülü hava yastıklarının açılması, bu parçanın çok kalın olmasından ötürü mümkün olmuyor. Haliyle bu da kaza yapan aracın önünde bulunan yolcunun yaralanmasına davetiye çıkarabiliyor.

Neyse ki şimdiye kadar bu hatadan kaynaklı olarak herhangi bir ölümlü veya yaralanmalı kaza Toyota’ya rapor edilmiş değil. Ancak bahsi geçen hatalı parçanın değiştirilmesi elzem.

Aralık ayının ortasına işaret edildi

Geri çağırma kararı açıklandı, ancak henüz araçlar yetkili servislere davet edilmedi. Toyota’nın açıklamasına göre etkilenen araçların sahipleri Aralık ayının ortalarına doğru kendilerine en yakın yetkili servislerden randevu almaya davet edilecekler.

Highlander modellerinde bahsi geçen hatalı parçanın tespit edilmesi durumunda ücretsiz olarak doğru parçanın montaj işlemi gerçekleştirilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version