Lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, tamı tamına 30 bin dolara satılacak olan kitabını kamuoyuna tanıttı. Ferrari’nin bugüne dek ürettiği arabalarla alakalı olan kitabın bu kadar fahiş bir fiyata satılmasının sebebi ise belli. Alıcı kitlesi banka hesabında yüzbinlerce doların bulunduğu üst düzey şirket yöneticileri, milyarderler ve diğer otomobil üreticilerinin CEO’ları.

Kitabın standart sürümünden toplam bin 947 adet üretilecek. Bunlardan 250 tanesinde özel tasarlanan kitap standı da bulunacak, ki bu model 30 bin dolara satılıyor. Tüm kitaplar Marc Newson tarafından tasarlanan özel bir alüminyum standla potansiyel alıcılara teslim edilecek.

Standart sürümü 6 bin dolara satılacak

Otomobil müzeleri için de ideal duran kitabın standart sürümünü satın almak isteyenler ise 6 bin doları gözden çıkarmak zorunda. Peki, bu kadar yüklü miktarda ödemeyi yaptıktan sonra elinize ne geçecek dersiniz? Ferrari bu soruya aşağıdaki şekilde cevap veriyor.

Toplamda 514 sayfadan oluşan, Marc Newson tarafından tasarlanan alüminyum standa ve deri kapağa sahip, 12.7 x 17 inç büyüklüğünde bir kitap. ISBN numarası ise 978-3-8365-6579-0 olacak.

Bu kitap şimdiye dek Ferrari arabası olmayanlar için hazırlanmadı. Daha çok bir veya birden fazla Ferrari’si olan ve markaya tutkunluğu bulunan kişiler için ideal. Dahası, Ferrari kırmızısı şapka takan veya haftanın bir günü Ferrari marka ayakkabı giyen zenginler de hedef kitle arasında yer alıyor.

“Art Edition” sürümü de var

Sıkı durun, bitmedi. Art Edition adı verilen bir başka sürüm ise Sergio Marchionne, John Elkann ve Piero Ferrari tarafından imzalanacak ve bu kitaptan sadece 250 adet bulunacak. Krom çelikten imal edilen 12 silindirli motor şeklindeki kitap standıyla satılacak olan kitapta Ferrari’nin koleksiyonerlere özel, bugüne dek hiç görülmeyen fotoğrafları ve eskiz çizimleri yer alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version