Son dönemde araçlarını geri çağıran markalar arasında Alman lüks otomobil üreticisi BMW de katıldı. Mart 2007 ile Ağustos 2011 tarihleri arasında üretilen BMW 1 Serisi, 3 Serisi, Z4 ve X1 modelleri için geri çağırma kararı alındı. Önümüzdeki üç hafta boyunca etkilenen araç sahipleri BMW müşteri temsilcileri tarafından aranacak.

Geri çağırma kararı, ABD’de yaşayan ünlü tekvandocu Narayan Gurung‘ın ölümüyle sonuçlanan kazanın hemen ardından duyuruldu.

Bir kişinin ölümüne yol açtı

Ford Fiesta aracıyla trafikte seyahat halindeyken aniden motoru kilitlenen ve yolun ortasında duran bir BMW aracından kaçınmaya çalışan Gurung, geçirdiği kaza sonrasında kurtarılamamıştı. BMW modelinin aniden durmasına gerekçe olarak ise akü ve sigorta kutusu arasındaki bağı kuran kablonun kısa devre yapması gösterilmişti.

Kazanın ardından ABD’nin Ulaştırma Bakanlığı olarak nitelendirebileceğimiz Sürücü ve Araç Standartları Kurumu (DVSA) 36 bin adet aracı geri çağırmıştı. Bugün ise bu geri çağırma programının kapsamı genişletildi ve çağrılan araç sayısı 312 bine yükseldi.

Türkiye’de kullanıcılar tehlikede mi?

An itibariyle sadece yabancı otomobil sitelerinde yer alan bu haberle ilgili BMW Türkiye cephesinden bir açıklama yapılmış değil.

Ancak yukarıda verilen tarihler arasında üretilen ve listede adı geçen bir BMW modeline sahipseniz, markanın Türkiye temsilciliğini arayarak bilgi almanız faydalı olabilir.

Eğer aracınız geri çağırma programı kapsamına dahilse, size en yakın yetkili bayi tarafından sorunlu parçanın değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version