Orijinal kondisyonunda, çok az kilometre yapılmış eski arabaların çok yüksek fiyatlara satıldığına dair haberler genelde yurtdışından geliyor. Bu sefer ABD merkezli müzayede sitesi Bring a Trailer, 1988 model BMW M3’ün tam 250 bin dolara yeni alıcısına teslim edildiğini duyurdu. Rekor fiyata alıcı bulan M3 inanılmaz derecede temiz. Fabrikadan çıktığı haliyle durduğunu söylemek abartı olmaz herhalde.

Bring a Trailer sitesinde listelenmeye başladığı günden bu yana çok ilgi gören 1988 BMW M3’ün yarım milyon dolara satılması, aracın hayranlarını da şaşırttı.

Tabii bunda aracın çok özel bir model olmasının payı büyük. BMW 3 Serisi araçların en yüksek performanslı model olma özelliğine sahip M3, E30 neslinin başına gelen en güzel şeylerden birisi. Tüm zamanların en sevilen ve ikonik kabul edilen 3 Serisi modeli olması ise cabası.

Yuvarlak olmayan, keskin ve kutu şeklindeki hatlarıyla öne çıkan araba analog sürüş keyfi sunuyor. Düz vites şanzımanı, gövdesinin hafifliği ve arkadan itişli olmasıyla koleksiyoncuların gözdesi haline gelen E30 M3’ün 250 bin dolara satılması boşuna değil.

Bu kadar yüksek bir ücretle satılmasının asıl nedeni ise M3’ün yalnızca 8 bin mil yol yapmış olması. Yoksa normalde bu modeller ABD’de 50-70 bin dolar civarında gidiyor.

8 bin mil yaklaşık 12 bin kilometre kadar bir değere denk geliyor. İç döşemeleri tertemiz. Arka koltuklara ise neredeyse hiç oturulmamış gibi. Belki de gerçekten hiç oturulmamıştır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version