Mercedes, 2021 model AMG GLA 45 modelinin tanıtımını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Halihazırda seri üretilen, dünyanın en güçlü turboşarjlı ve 4 silindirli motoruna ev sahipliği yapan aracın performans değerleri dudak uçuklatacak cinsten.

M139 kodlu 2.0 litrelik dört silindirli bu motor 382 beygir güç üretiyor. Üstelik bu motorların her biri, tek bir teknisyen tarafından tamamen el işçiliğiyle ortaya çıkarılıyormuş.

AMD Speedshift DCT 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana iletilen güç, AMG Performance 4Matic+ sürekli dört çeker teknolojisinin de yardımıyla tüm tekerleklere aktarılıyor. AMG Tork kontrol yazılımı ile yol ve sürüş şartlarına göre güç dağılımını dengeleyen araba, bu sayede tüm zeminler için ideal çekişi yakalamayı başarıyor.

Tamamen özelleştirilebilir bu sürekli dört çeker sistemi, arabanın sahip olduğu en dikkat çekici özelliklerin başında geliyor.

GLA 45’in en önemli bir diğer avantajı ise çift aşamalı yakıt enjeksiyon sistemi. 200 bar’a kadar yüksek basınçla hızlı bir şekilde enjektörlere yakıt ileten bu sistem, ikinci aşamada ise motorun daha fazla güç üretebilmesini sağlamak için manifoldlara solenoid valfleri kullanarak yakıtı aktarıyor.

Motoru ve turboyu soğutmak için karmaşık ve bir o kadar özel bir sistemden yardım alan Mercedes, bu sayede yüksek devir değerlerinde dahi aracın serinliğini korumasını sağlıyor.

Opsiyonel olarak AMG Dynamic Plus paketini de müşterilerinin beğenisine sunacak olan Mercedes AMG, 2020 yılının sonlarına doğru aracın satışına başlamayı planlıyor. Fiyat bilgisi ise henüz tarafımıza ulaşmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version