Doğayla baş başa kamp yapmayı sevenler bu karavan modeline bayılacak! İçine atlayıp dünyayı gezebileceğiniz, zorlu doğa şartlarına dayanıklı Patagonia isimli bu karavan Global Expedition Vehicles şirketi tarafından geliştirilmiş.

Off-road arazilerinin tozunu atmaya hazır gözüken araç, aynı zamanda sizi kendi evinizdeymiş gibi hissettirmeye de aday.

Birçok farklı şasi üzerine geliştirilebiliyor

GXV kısaltmasını kullanan Global Expedition Vehicles şirketi, Patagonia modelini birçok ticari kamyonun kasasını baz alarak geliştirebiliyor. Mesela Kenworth, International, Freightliner, BAE, Mercedes, MAN ve Unimog bunların başında geliyor.

Haberde kullanılan görseller Kenworth K270/K370 modeline ait. Başlangıç fiyatı ise 465 bin dolar belirlenmiş, ki buna kamyonun kendisi de dahil.

Boyu 8.8 metreye kadar uzayabiliyor

En küçük Patagonia’nın uzunluğu 5.3 metre olarak belirlenmiş, fakat Global Expedition Vehicles müşterilerin talepleri doğrultusunda 8.8 metre uzunluğuna kadar araç geliştirebiliyor. Kamyonetin dorsesinde kurulan yaşam alanı özel bir temel üzerine inşa edildiği için sürüş esnasında yaşanan sallantılardan en az derecede etkileniyor.

Seçili şasinin tipine göre değişmekle birlikte, arabanın içine dorseden girebilmek de mümkün olabiliyor. Yani dışarı çıkıp tekrar ön kapıdan içeri girmeye gerek kalmıyor.

Dorsenin içi ise tamamen baştan aşağıya özelleştirilebilir durumda. Alıcının ihtiyacı, bütçesi ve isteği doğrultusunda şekil alabilen yaşam alanında çift kişilik yatak ve duş alanı da bulunuyor. Bu noktada GXV’nin herkese ve her keseye hitap eden bir hizmet anlayışı benimsediğini söyleyebilmek mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version