Şehrin karmaşasından geçici süreliğine dahi olsa uzaklaşmak isteyen çoğu kişi kamp araçları satın alarak soluğu ormanlık arazilerde almayı sürdürüyor.

Alman karavan aracı üreticisi La Strada da bu müşteri kitlesi için Mercedes Benz’in Sprinter isimli meşhur minibüs modelini modifiye ettiğini duyurdu. Regent S adı verilen yeni araç Sprinter şasisi üzerine inşa edildi ve sürekli 4×4 çekiş sistemine sahip.

Sprinter’in stok sürümü normalde yarı zamanlı dört teker çekiş sistemine sahip. Ancak La Strada, Avusturya menşeli bir şirketle işbirliğine giderek bu sistemi sürekli hale getirmeyi başarmış.

2 farklı motor seçeneğine sahip

Hatta arabaya daha fazla off-road yeteneği kazandırabilmek için kilitlenebilen diferansiyeller ve all terrain lastikler de takılmış. Ön taraftaki 110 milimetrelik, arkadaki 80 mm’lik süspasiyonlar sayesinde çamurlu ve dik arazilere tırmanmak artık Sprinter için hiç de zor değil.

La Strada’nın modifiye ettiği Sprinter’i satın almak isteyenlerin önüne iki farklı motor seçeneği çıkıyor: 2.2 litrelik 161 beygir güç üretebilen turbodizel (120 kW) ve 3.0 litrelik 188 beygir güç kapasiteli turbodizel (140 kW) motor.

Üstün donanıma sahip

Uzun yolda kamp araçlarını sürerken konfordan ödün vermemek hayli önemli. Bu yüzden La Strada, Sprinter’in adaptif hız sabitleme, şerit takip sistemi, 360 derece kamera ve kör nokta görüntüleme gibi gelişmiş sürüş yardımcısı sistemlerini de aktif olarak kullanma imkânı sağlıyor.

Regent S 4WD‘nin fiyatı 80 bin 265 Euro’dan başlıyor. Paket yükseldikçe de fiyat artıyor.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version