Bugüne dek otomobil şirketlerinin çeşitli modellerini LEGO parçalarıyla yeniden oluşturduğuna birçok kez şahit olduk.

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Kasım ayında Renault, 600 bin LEGO parçasını kullanarak RS 17 isimli Formula 1 aracının birebir replikasını ortaya çıkarmıştı. Ağustos aynıda ise McLaren aynı yöntemle 720S spor aracını 267 bin LEGO parçasıyla meydana getirmişti. Son olarak ise dünyanın en ikonik arabaları arasında yer alan Toyota Camry, LEGO parçalarıyla gerçek ölçüleriyle aynı şekilde oluşturuldu.

Yapımı tam 8 hafta sürdü

Toyota’nın Avustralya birimi tarafından yürütülen LEGO araba projesi, an itibariyle Melbourne’daki Brickman Awesome isimli sergi salonunda ziyaretçilere gösteriliyor. Toplamda 500 binden fazla LEGO parçasının kullanıldığı sedan modelinin yapımı 8 hafta, yani 900 saatten fazla sürdü.  

Fren lambaları ve farlardan tutun, jantlarda ve arka bagaj kapağındaki Toyota logosuna kadar her detayın orijinal modelle birebir olmasına özen gösterildi. Kullanılan LEGO parçalarıyla replika aracın toplam ağırlığı 362 kilograma çıktı.

LEGO sertifikalı McNaught tarafından kuruldu

Gerçek Camry’ye çok benzeyen LEGO aracını ise bizzat LEGO şirketi tarafından sertifika almayı başaran Ryan McNaught kurdu. Dünyada bu sertifikaya sahip yalnızca 14 kişi var. 

Basın mensuplarına “En yeni LEGO yapımımı sergilemekten dolayı çok mutluyum. Arabayı yapmam yaklaşık 2 ayımı aldı ve toplamda 500 binden fazla LEGO parçası kullandım. Ortaya çıkan sonuçtan çok etkilendiğimi ve bunu herkesin görmesi için sabırsızlandığımı söylemeliyim” diyen McNaught’un mutluluğu gözlerinden okundu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version