Yurtdışı menşeli özel tasarım stüdyosu Carlex Design, sadece kamyonetlerle ilgili modifikasyon işlemlerini gerçekleştirecek olan Pickup Design isimli yeni bir alt şirket kurdu. Bu şirketin ilk işi olarak karşımıza çıkan altı tekerlekli Mercedes Benz X-Class ise kesinlikle nefes kesecek türden!

Exy Monster X Concept ismi verilen araç henüz tasarım aşamasında, yani haberde görüntülediğiniz fotoğraflar sanal ortamda oluşturuldu. Ancak Pickup Design gördüğünüzün aynısın gerçek hayata birebir uygulayacağının ve gövde panellerinin tamamında karbon fiber kullanılacağının sözünü vermiş bulunuyor.

Göz alıcı tasarım detaylarına sahip

Kaputun üzerinde yer alan hava tahliye kanalının hırçın bir görüntü verdiği aracın tavanında da ışık barı konumlandırılmış. Ekstra aksların yanı sıra devasa büyüklükteki tekerleklerin çamurlukları da bu doğrultuda genişletilmiş. Modelin dışına hakim olan karanlık renk tonlarıyla zıtlık oluşturması için açık sarı renginden yardım alınmış.

Güç ünitesi hakkında bilgi yok

Şuan için Pickup Design, arabada kullanılacak motorda ne gibi iyileştirmeler yapılacağına ilişkin bir açıklama yapmış değil. Stok modelde yer alan 3.0 litrelik V6 motorun 258 beygir güç ürettiği biliniyor. Keza üç aksli arabanın 6×6 modunda nasıl kullanılacağı da halen bilinmezliğini koruyor.

Pickup Design’in niyeti araçta karbon seramik disk frenlerini kullanmak. Özelleştirilen süspansiyon parçalarıyla aracın yerden yüksekliğini bir nebze daha arttırmak da planlar arasında. Ön ızgara bölgesine bir vinç yerlertirilmesi ise kesinlikle şaşırtıcı olmayacaktır.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version