Japon otomotiv üreticisi Toyota, toplam 645 bin araç için geri çağırma kararı aldı. Şirketten yapılan resmî açıklamaya göre kaza anında hava yastıklarının şişmesini engelleyen bir elektrik problemi söz konusu.

Geri çağırma programına dahil olan araçlar arasında bazı Toyota Prius, Lexus RX ve NX SUV modelleri yer alıyor. Ayrıca yine bazı Toyota Alphard, Vellfire, Sienta, Noah, Voxy, Esquire, Probox, Succeed, Corolla, Highlander, Levin ve Hilux modelleri de geri çağırma kapsamında en yakın yetkili servise davet edildi. Arızalı hava yastığı taşıyan tüm modeller 2015’in Mayıs’ı ile 2016’nın Mart ayı arasında üretildi.

Yetkili servisleri ziyaret eden sorunlu Toyota modeli sahipleri, sorunlu sensörlerdeki seri numaraları kontrol edildikten sonra ücretsiz olarak parça değişimi yapabilecekler. Toyota ayrıca Mart ayından itibaren sorunlu tüm model sahiplerine yazılı bildirimde de bulunacak.

Dev hava yastığı üreticisi iflasını açıklamıştı

Otomobil üreticilerinin araç geri çağırma sebeplerinin başında hava yastıkları geliyor. Ya kaza anında açılmayan, ya da çok şiddetli basınçla açılarak yaralanmalara sebep olan hava yastıkları; otomotiv şirketlerinin milyonlarca liralık zarara uğramalarına yol açıyor.

Dünyanın en büyük hava yastığı üreticisi firmalarından Japonya merkezli Takata da sorunlu hava yastıkları yüzünden yaralanan veya ölen insanların ailelerinin açtığı davalar sonucu yüklü tazminat ödemelerine dayanamayıp iflasını açıklamıştı. Toyota, Nissan ve Honda gibi markalara hava yastığı tedarik eden Takata’nın özellikle ABD’deki faaliyetleri yol açtığı ölümcül kazalar yüzünden durma noktasına gelmiş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version