İlki 1990 yılında tanıtılan Corvette ZR1 modeli, yenilenmiş tasarımı ve çok daha geliştirilmiş donanımıyla 2018’in baharında performans tutkunu müşterilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Efsane haline gelen Corvette mirasını en yüksek noktaya taşıyan ZR1, lüks ve ikonik bir “süper araba” olmayı başarmış gibi gözüküyor. Zira Corvette’in resmî sitesinde yer alan bilgilere bakılırsa ZR1, bugüne kadar üretilen en hızlı, en güçlü ve en yüksek performansa sahip Corvette modeli.

Tamamen sürücü odaklı tasarlanan iç tasarımda deri koltuklar standart olarak sunuluyor. Döşemelerde mikrofiber kullanımı da dikkat çeken tasarım detayları arasında yer alıyor. Yine deriden imal edilen direksiyon ve karbon fiber kaplamaların yanı sıra Bosa premium ses sistemi de yeni ZR1’in özelliklerinden birkaçı.

ZR1, üstü açık yani “convertible” bir tasarıma sahip. Süspansiyon sistemi baştan aşağıya yenilenen ve performans odaklı hazırlanan aracın üstü 13 km/s hıza kadar seyir halindeyken açılıp kapanabiliyor. Sadece turuncu renkte üretilen modelin hemen her parçasında bu renkten bir eser bulabilmek mümkün. Fren kaliperlerinden tutun, emniyet kemerine kadar birçok parça turuncu renkte imal edilmiş. Bu aracı çok şık bir görüntüye kavuşturuyor.

755 beygir güç üretebilen devasa bir motora ev sahipliği yapan ZR1, en yüksek hızını saatte 341 km/s’ye taşıyarak bugüne dek üretilen en güçlü ve hızlı Corvette olma ünvanını taşımaya da hak kazanmış durumda. ZR1, gerçek bir canavar!

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version