Novitec uzunca bir süredir Ferrari modellerini modifiye etmesiyle bilinen bir şirket. Zaten çok hızlı ve yüksek performanslı olan arabaları daha da hızlı hale getiren modifiye firması, şimdilerde Novitec Ferrari F8 Tributo modelini görücüye çıkardı.

Motoru 787 beygir güce taşınan araba Novitec’in iddiasına göre 340 km/s hız yapabilir hale gelmiş.

İşin güzel tarafı Novitec sadece motoru modifiye etmekle kalmamış, kendi bünyesinde geliştirdiği yüksek performanslı egzoz sistemini de araca takmış. Bu sayede hem güç çıkışı optimize edilmiş, hem de tahrik edici güzellikte bir egzoz sesi elde edilmiş.

Aerodinamik body kit sayesinde rüzgarı daha iyi yarmaya başlayan arabada 21 veya 22 inçlik dövmeli jantlar tercih edilebiliyor. Keza Ferrari’nin çok sevilen modelinin ön lift sistemiyle kombine halde çalışan spor yaylara ev sahipliği yaptığını da belirtelim.

Chip tuning ile performans üst seviyeye taşınıyor

Aracın içine geçildiğinde ise müşteriler onlarca farklı özelleştirme seçeneği arasında tercihte bulunabiliyorlar. Novitec stok F8 Tributo modelinde bulunan 3.9 litrelik çift turbolu V8 motor için birçok farklı performans kiti geliştirmiş durumda. V8 motorun enjeksiyon ve ateşleme sisteminin Novitec N-Tronic kontrol modülleri ile yeniden programlanmış olması cabası.

Kısaca “chip tuning” olarak adlandırabileceğimiz bu işlemler sayesinde araç 0’dan 100 km/s hıza 2.7 saniye gibi gayet kısa bir sürede çıkabiliyor. Stok motorun üstüne 67 beygir daha fazla güç elde edilmesi de bu sayede mümkün hale gelmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version