Audi Quattro modeli otomobil tarihinde kendine has bir yere sahip sayılı aracın başında geliyor. Bunun sebebi Quattro’nun sadece sürekli olarak dört tekere güç aktarması veya ralli araçlarının nasıl tasarlanması gerektiğini yeniden tanımlaması değil: Audi Quattro sıradan insanların dahi performans odaklı dört çeker arabaları satın alabileceğini göstermesi yönüyle nevi şahsına münhasır bir araç. Bu sebeple döneminin çok satanları arasına giren model, günümüzde de temiz kondisyonda bulunabiliyor.

Bugün ise otomobil sitelerinin manşet kısmında çok özel bir açık arttırma haberi yerini aldı. Buna göre Audi Quattro‘nun sağdan direksiyonlu üretim öncesi prototip modeli açık arttırma ile satışa sunulacak. Malum, prototipler her zaman için özeldir. Ancak bu Quattro mutlaka her otomobil tutkununun hayallerini süslüyordur.

Aracın direksiyonu sağda

Aslında Audi, Quattro modelini hiçbir zaman seri üretmeyi planlamıyordu. Ralli yarışlarında boy göstermesi hedeflenen aracı geliştiren Audi, insanların Quattro’ya inanılmaz rağbet göstermesinin ardından seri üretime geçme kararı aldı.

Araç normalde soldan direksiyonluydu, ancak İngiltere’de çok popüler olunca prototipin sağdan direksiyonlu versiyonu geliştirildi. Açık arttırmaya çıkan Quattro’dan da bugüne dek sadece 12 adet üretildi. Geriye kalan diğer tüm araçlarda direksiyon solda.

Şasi numarası 85CA901328 olarak kayıtlara geçen araba, 1982 yılının Haziran’ında üretilmiş ve Ağustos ayında da tescili alınmış. İngiltere’deki Silverstone isimli müzayede evinde, 29 Eylül tarihinde düzenlenecek olan açık arttırmada arabaya 50 ila 60 bin Sterlin arasında fiyat biçilmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version