Alman otomobil üreticisi Audi, ABD genelindeki A6 ve A7 modellerinin satışını henüz açıklanmayan bir tarihe kadar askıya aldı. Bu karara gerekçe olarak ise araçların bazı koltuklarında yer alan sensör hatası gösterildi. Öte yandan 2012 ile 2018 yılları arasında üretilen iki lüks model Audi mühendislerinin inceleme yapabilmeleri için geri çağrılacak.

Yine hava yastığı hatası…

Koltuklarda yer alan hata ise sensörden kaynaklanıyor. Yolcunun emniyet kemerini bağlayıp bağlamadığını fark edemeyen sensör, bu arıza sonucunda hava yastığının kaza anında açılmamasına sebep olabiliyor.

Bahsi geçen arızadan etkilenen A6 ve A7 modellerinin toplam sayısının 139 bin 249 olduğu bilgisi de Automotive News sitesi tarafından paylaşıldı. Standart veya Super Sport isimli özel koltuk paketine sahip Ocak 2011 ve Nisan 2018 tarihleri arasında üretilen modeller listeye dahil.

Sadece ABD’de satılan araçları etkiliyor

Neyse ki arızadan kaynaklı herhangi bir ölümlü veya yaralanmalı kaza Audi’ye bildirilmiş değil. Ancak halen daha bu sorunu gidermek için net bir çözüm ortaya konulmadı. Öte yandan ABD dışında satışı gerçekleştirilen A6 ve A7 modellerinde bu sorunun bulunmadığını not düşmekte de fayda var.

Geçen yıl da geri çağrılmıştı

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl da 2012 ila 2015 yılları arasında üretilen Audi A6’lar elektrik soğutma pompasındaki aşırı ısınmanın alev almaya yol açması ihtimalinden ötürü geri çağrılmıştı. Yaklaşık 583 bin adet 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli benzinli motora sahip A6 modelindeki hata yetkili servisler tarafından giderilmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version