Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, en güçlü olduğu pazarlardan ABD’de SUV segmentini uzun süredir domine ediyor. Son olarak firmanın geride bıraktığımız Kasım ayında geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 3.7 gibi rekor bir artış kaydettiği gün yüzüne çıktı. Bu artış Hyundai’nin ABD’de faaliyet göstermeye başladığı 2000 yılından bu yana yakaladığı en yüksek değer.

Geri dönüşü muhteşem oldu!

Yapılan basın açıklamasına göre Hyundai, Ocak ile Kasım ayları arasında ABD genelinde 271 bin 377 adet sıfır SUV satışına imza attı. Bu, bir önceki yılın verilerine kıyasla yüzde 14.1’lik bir artışa işaret ediyor.

Firmanın SUV pazar payı geçtiğimiz yıllarda ciddi düşüş eğilimi gösteriyordu. 2009 yılında yüzde 3.6 ile zirve yapan pay oranı, 2015’te yüzde 2.7 ile dibe vurmuştu. 2016’da yüzde 3.1 ile tekrar toparlama eğilimi gösterdi ve geçen sene yüzde 3.3’e kadar çıkmıştı.

Tucson ve Kona markayı sırtlıyor

Hyundai’nin ABD’deki SUV pazarında en önemli temsilcileri, Tucson ve Kona modelleri. Sırasıyla 126 bin 916 ve 38 bin 771 adet satan arabalar ABD halkı tarafından benimsenmiş gözüküyor.

Öte yandan ABD genelindeki araba satışları son yıllarda yavaşlayan bir büyüme eğiliminde olsa da, SUV segmenti bu noktada bir istisna teşkil ediyor. Nitekim geçen yıl ülkede 7.43 milyon adet SUV satıldı. Bu, 2009 yılında kaydedilen 2.91 milyonluk satış rakamının 2.5 katına denk.

Son olarak Hyundai’nin geçen ay tanıttığı devasa büyüklükteki SUV modeli Palisade‘in de 2019 yılında yetkili satış noktalarında yer alması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version