ABD’li dev otomotiv üreticisi Ford, Perşembe günü ABD genelindeki 2 bin 900 adet Ranger modelini hava yastığındaki bir sorun yüzünden geri çağırdığını açıkladı. Japon Takata firmasından tedarik edilen hava yastıklarının ikinci kez ölümcül bir patlamaya yol açması, Ford’un bu kararı almasında etkin bir rol oynadı.

Arabalar acil koduyla geri çağrıldı

Geri çağırma programı yalnızca Kuzey Amerika bölgesinde üretilen 2006 model Ford Ranger kamyonet modellerini kapsıyor. Görünüşe göre durum o kadar ciddi ki, Ford müşterilerine yaptığı çağrıda “Bu olayı çok ciddiye alıyor ve 2006 model Ford Ranger sahiplerini arabalarını kullanmayı bırakıp bir an önce servis noktalarımıza davet ediyoruz” dedi. Aynı tarihte üretilen iki arabada da hava yastığının şiddetli bir şekilde infilak etmesi sonucu Ford, 2006’da üretilen Ranger’ları ivedi bir şekilde geri çağırmak zorunda kaldı.

Geçen yılın Temmuz ayında meydana gelen bir kazada hava yastığının şişiricisi yırtılmış, sürücünün ölümüne yol açmıştı. İlk kaza ise 2016’nın başında yaşanmış ve yine bir şoförün ölümüyle sonuçlanmıştı. 2006 model hava yastığı kusurlu Ford Ranger’ların büyük çoğunluğu ABD genelinde satıldı, ancak 190 tanesi de Kanada’ya ihraç edilmişti.

Takata iflas bayrağını çekti

Birçok otomotiv üreticisine hava yastığı tedarik eden Takata firması, 2014 yılında geliştirdiği ürünlerde meydana gelen hatalar sonucu şirketlerin arabaları geri çağırmasına yol açmıştı. Açılmayan hava yastıkları neticesinde ölen veya ağır yaralanan sürücülerin aileleri Takata’ya peş peşe dava açınca şirket iflas başvurusu yapmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version