Dünyanın en eski ralli yarışlarından Targa Florio‘yu iki kez birincilik ödülüyle tamamlayan 1962 model Ferrari 250 GTO, ünlü müzayede evi RM Sotheby’s tarafından Monterey’de düzenlenen açık arttırmada rekor fiyata satıldı. Öyle ki araç an itibariyle dünyanın açık arttırmayla satılan en pahalı arabası ünvanına sahip durumda.

Kariyerinde 5 kez Le Mans birinciliği bulunan Derek Bell tarafından müzayedenin sahnesine çıkarılan GTO’nun açık arttırmasını Maarten ten Holder 35 milyon dolarlık teklifle açtı. Kısa sürede 40 milyon dolar bandına ulaşan arabanın değeri her peyde 250 bin dolar daha arttı. En sonunda ise alkışlar eşliğinde 44 milyon dolara satıldı. 

Yeni sahibi gizemli birisi

Şu aşamada arabayı kimin satın aldığı bilinmiyor. Kimliğini gizlemeyi tercih eden alıcının ABD’de yaşadığı ve koleksiyonunda bir sürü klasik otomobilin bulunduğu bir tutkun olduğu tahmin ediliyor. Toplamda 36 adet üretilen GTO’ların tamamı bugün hayatta, henüz yeni satılan bu araç da aralarından en değerlisi oldu.

Geliştirilen üçüncü GTO!

Satılan arabanın şasi numarası 3413 GT. Üretilen üçüncü otomobil Ferrari tarafından test aracı olarak kullanıldı. 1961 Formula 1 dünya şampiyonu yarışçı Phil Hill, Ferrari 250 GTO modelini 1962’deki Targa Florio yarışında da kullandı ve birincilik kazandı.

Aradan 50 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen GTO halen daha kendi orijinalliğinden hiçbir şey kaybetmemeyi başardı. Motoru, şanzımanı ve arka aksleri birebir orijinal olan arabaya paha biçilememesi gayet anlaşılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version