ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Monterey‘de düzenlenen Monterey Araba Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Açık arttırmayla araçların da satıldığı etkinlikte 1987 model Porsche 959 Komfort da yeni sahibine teslim edildi. Normalde 450 bin ila 550 bin dolar arası bir ücretle satılması beklenen araç 425 bin dolara satıldı.

Eşine nadir rastlanan bu klasik için 425 bin dolar “normal” bir ücret sayılabilir. Ancak Porsche 959 Komfort’un bayağı bir hasarlı olması, ödenen bu parayı “fahiş” kılmaya yetiyor.

Önden ağaca çarpmış!

Açık arttırmayı yöneten Mecum isimli müzayede evinden yetkililerin açıklamasına göre araç, yoldan çıkarak bir ağaca çarpmış. Aşağıda yer alan videoda aracın aldığı hasarı olanca netliğiyle görebilirsiniz.

Yürüründe herhangi bir sıkıntı yok gibi, ancak Porsche 959‘un ön sağ tekerleği yerinde yok. Arabanın hareket edebilmesi için sağ ön çamurluğun altına iki adet küçük tekerlek monte edilmiş. Disk fren rotu ve dingil başı da olması gereken yerde değil maalesef. Ancak motor hala yerinde, herhangi bir sorunu gözükmüyor.

Sınırlı sayıda üretildi

959 Komfort modelinden bugüne dek sadece 294 adet üretildi. Yeni alıcısına teslim edilen bu araba da bunlardan birisi. Kilometre sayacı ise sadece 5885 kilometrede, yani araba neredeyse hiç kullanılmamış.

Hasarlı arabaya ödenen 425 bin dolar size de fazla gelmiş olabilir. Ancak önce satılan hasarsız 1987 Porsche 959 Komfort‘un Sotheby’s müzayede evi tarafından Arizona’da 1.16 milyon dolara satıldığını belirtmiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version