Japon Honda’nın ABD genelindeki spor otomobillerini pazarlamak için kullandığı Acura markası daha çok NSX modeliyle akıllara geliyor. Ancak emsal modellere nazaran NSX’in çok da yüksek satış rakamlarına ulaşabildiğini söylemek pek mümkün değil. Bunun en büyük sebeplerinden biri aracın yüksek fiyatı. Öyle ki ABD standartları için dahi NSX gayet pahalı bir model. Başlangıç fiyatı 159 bin 300 dolar olan bir arabadan bahsediyoruz.

20 bin dolar indirim hiç de fena sayılmaz

Neyse ki şimdilerde Acura, NSX’in satışlarını patlatmak için çok ciddi bir indirim kampanyasına imza attı. Bu indirim şuan için Acura’nın web sitesinde gözükmüyor. Ancak Motor Trend sitesinin Intellichoice sayfası üzerinden bu gizli indirime ulaşabilmek mümkün.

Buna göre ABD’de yaşayan müşteriler NSX’in baz paketini 139 bin 300 dolara mal edebiliyorlar. Üstelik bu, yetkili satış noktasıyla pazarlık yapılmadan önceki fiyat. Yani son rakamı daha da aşağıya çekebilmek pekala mümkün.

Sadece 2019 modellerde geçerli

Bu arada bahsettiğimiz 20 bin dolarlık indirimin sadece 2019 model NSX’leri kapsadığını, bunun da gayet iyi bir durum olduğunu belirtmekte yarar var. Çünkü 2019 model NSX bugüne dek üretilen en hızlı, kaliteli ve konforlu NSX.

Fakat yine de Amerikalı müşterilerin NSX’e bu kadar yüksek para verip vermeyeceği hakkında kesin bir tahminde bulunabilmek mümkün değil. Çünkü 992 911 Carrera 4S gibi süper spor arabaları 121 bin 660 dolara satın alabilmek varken, Japon aracına çok fazla ilgi gösterilir mi? Bilinmez.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version