“Alırsın Ford, olursun lord” sözleriyle halkın diline pelesenk olan Ford’un ülkemizdeki geçmişi hayli eski. Ülkemize Otosan aracılığıyla giriş yapan ABD’li otomotiv devi, Türkiye’de pek bilinmese de yurtdışında oldukça zengin ve geniş bir ürün gamına sahip. Öyle ki Ford’un ürettiği birçok modelin Türkiye’de adı dahi bilinmiyor.

İşte o modellerden bazıları…

Everest

Bazı ülkelerde Ford Explorer adı altında da satılan Everest modeli, ABD’nin en lüks SUV aracı olma ünvanına sahip.

Falcon

İlk kez 1970 yılında üretilen Falcon modeli daha çok Avustralya’da tutulmuştu. ABD ve diğer ülkelerde beklenen satış rakamlarına ulaşamayan Falcon yine de kendine has bir kullanıcı kitlesine sahip. Türkiye dışında elbette.

Figo

Adını duymadıysanız hiç üzülmeyin! Anavatanı ABD olmasına rağmen birçok Amerikalı emin olun Ford’un Figo isminde bir modeli olduğundan habersizdir. Bu küçük hatchback modeli Hindistan’da çok yaygın olarak kullanılıyor. Sedan versiyonu da mevcut olan aracın en büyük ikinci pazarı ise Güney Afrika.

Ka

Kurtlar Vadisi’nin kahramanı Polat’ın Elif’e hediye ettiği üstü açık arabayı hatırladınız mı? İşte o aracın ismi Ka idi. Aradan geçen 15 senede Ka modelinin yenilenmiş versiyonu Türkiye’ye bir türlü gelemedi. Oysa bu model sırf Avrupa ülkelerinde 2015-2016 sezonunda 70 bin adet sattı.

Troller T4

Troller, Ford’un satın aldığı Brezilyalı otomobil üreticisinin ismi. T4 modeli de bu sayede Ford’un bünyesine geçmiş oldu. Her ne kadar model Troller adı altında piyasaya çıkmış olsa da, damarlarında Ford kanı dolaşıyor. Bu arada araç yalnızca Güney Afrika pazarında satışa sunulmuş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version