İtalyan otomobil markası Alfa Romeo‘nun Fiat Chrysler Automotive (FCA) grubu bünyesinde olduğu herkesin malumu. Son dönemde iyice trend haline gelen elektrikli otomobil furyasına hala daha ayak direyen şirket şimdilerde haberlere konu olan geri çağırma kararıyla gündemde. Üstelik bir değil, iki araç içi alınmış geri çağırma kararı söz konusu.

60 binden fazla araç etkilendi

FCA‘dan yapılan açıklamada Alfa Romeo markasını taşıyan 60 binden fazla otomobil ve SUV’un geri çağrıldığı belirtildi. Bu karara gerekçe olarak hız sabitleme sisteminin sürücü frene bassa bile çalışmaya devam etmesi gösterildi. Kesinlikle çok tehlikeli ve korkunç bir hata.

Karar, Alfa Romeo’nun 2017’den 2019’a kadar üretimini gerçekleştirdiği Giulia ve Stelvio modellerini kapsıyor.

Yazılımsal bir hata yol açıyor

Şirkete göre bu hataya yazılımsal bir açık neden oluyor. Araç sahiplerine yapılan çağrıda ise Alfa Romeo, hata yetkili servislerdeki uzmanlar tarafından düzeltilene dek hız sabitleme sisteminin kullanılmamasını önerdi. Bilindiği üzere adaptif hız sabitleme sistemi, aracın önündeki otomobille arasındaki belirli mesafeyi korumasını sağlıyor.

Şuan için Fiat Chrysler grubuna bildirilmiş, bu hatadan kaynaklı herhangi bir kaza veya yaralanma söz konusu değil. Frene uzun süre basarak adaptif hız sabitleme özelliğini kapatabilmek de mümkün.

Hatanın giderildiği yeni yazılım güncellemesi için Giulia ve Stelvio sahipleri önümüzdeki ay yetkili servislerden randevu almaya başlayabilecekler. Geri çağırma kararının Türkiye’yi de kapsayıp kapsamadığı ise henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version