Avrupa kıtası genelinde satışı devam eden en eski hatchback modelleri arasında yer alan Alfa Romeo Giulietta, 2010 yılından bu yana aramızda. En iyi hasılatı 2011 yılında toplam 78 bin 911 adet satarak gerçekleştiren model, aradan geçen süre zarfında birçok rakibinin piyasaya çıkmış olmasına rağmen neredeyse aynı kalmaya devam etti.

Tabii seneler içerisinde ufak tefek makyajlamalar söz konusu oldu, ancak kaba hatlarıyla Giulietta hep aynıydı. Hal böyle olunca aracın geçtiğimiz yıl sadece 15 bin 690 adet satması sürpriz sayılmaz. Bu 2011 yılına kıyasla satış rakamlarında 5 kat düşüşün yaşandığı anlamına geliyor.

Yaşlanan Giulietta sahneden çekiliyor

Bu sebeple Alfa Romeo, artık istenilen satış grafiğini yakalayamayan Giulietta’nın üretimini durduracak. Yeni bir hatchback modeli tanıtmak yerine İtalyan otomobil üreticisi, müşterileri halihazırda AR-GE çalışmalarına devam edilen Tonale’yi satın almaya teşvik edecek.

Evet, Giulietta’nın gidişini görmek üzücü. Ancak şirketin açıklaması yeni nesil kompakt crossover modelinin sportif hatchback modeliyle birebir aynı sürüş dinamiklerine sahip olduğu yönünde.

Üst düzey yetkili tarafından açıklandı

Bu arada Giulietta’nın üretimine son verileceği açıklaması, Autocar’a demeç veren Alfa Romeo’nun ürün pazarlama bölümü başkanı Fabio Migliavacca tarafından yapıldı. Kendisi aynen şu sözleri kullandı: Giulietta’nın üretiminin bu yıl sonuna kadar bitirilmesini bekliyoruz.

Bahsi geçen Tonale modelinin seri üretime girmesine daha var. Ancak banttan indiği zaman bu model, markanın ilk plug-in hibrid modeli olacak. Ancak Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl sonuna yetişmesi pek mümkün gibi gözükmüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version