İtalyan otomobil markası Alfa Romeo’nun sevimli tasarımıyla dikkat çeken 3 kapılı aracı Mito, önümüzdeki yıldan itibaren üretilmeyecek. Bu haber firmanın Avrupa bölümünün başındaki isim Roberta Zerbi tarafından bizzat doğrulandı. Gerekçe olarak ise dünya genelinde üç kapılı arabalara olan ilginin azalması, yeni dönemde SUV ve spor otomobillere rağbetin daha da artması gösterildi.

5 yıllık plan doğrultusunda uygulanacak

Haziran ayında Alfa Romeo‘nun bağlı bulunduğu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) İtalyan marka için 5 yıllık plan hazırladı. Bu planda iki adet yeni SUV, performans canavarı 8C modeli ve günümüze uyarlanmış dört koltuklu coupe modeli GTV yer aldı. Ancak Mito için aynı şeyi söyleyebilmek ne yazık ki mümkün değil. Gelecekte aracın üretilmeyeceği de ilk kez bu plan doğrultusunda anlaşıldı.

Üç kapılı arabaların devri bitti

Şimdilerdeyse Zerbi, Autocar sitesine verdiği demeçte 2019 yılının ilk günlerinden itibaren Mito’nun satışa sunulmayacağı bilgisini paylaştı. Zerbi yaptığı açıklamada “Mito üç kapılı bir araba, ancak insanlar beş kapılı arabalara daha fazla ilgi göstermeye devam ediyorlar” dedi.

Öte yandan üst düzey yönetici, daha önceden Mito’yu satın alan müşterilerin Giulia veya yeni çıkacak olan küçük SUV modeline terfi edebileceklerini de not düştü. Bahsi geçen küçük SUV modelinin ismi henüz belli değil, ancak Zerbi bu araçtan çok umutlu. Öyle ki kendisi “30-40 yaş aralığına hitap etmesini umduğumuz araba daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmamızı sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version