İtalyan spor otomobil markası Alfa Romeo, tıpkı geçtiğimiz haftalarda F1 aracını tanıtan Mercedes Benz gibi önümüzdeki Formula 1 sezonunda pistlerin tozunu atacak yeni modelini görücüye çıkardı. Beyaz, siyah ve kırmızı renk tonlarının hakim olduğu arabanın bu sezonki pilotluğunu ise eski şampiyon Kimi Raikkonen yapacak.

Alfa Romeo’nun yeni F1 aracı, İspanya’nın özerk bölgesi Barselona’nın dışındaki Montmelo pistinde gerçekleştirilen özel lansmanla görücüye çıktı. Yukarıdaki fotoğrafta ise Finlandiyali pilot Kimi Raikkonen solda, İtalyan pilot Antonio Giovinazzi ise ortada görülüyor.

Raikkonen ve takım arkadaşı Giovinazzi, yarış boyunca pilotları yönlendirecek olan ekip lideri Frederic Vasseur ile birlikte Alfa Romeo C38‘in pistten galip ayrılması için ter dökecek.

Bugünden itibaren de Katalonya bölgesindeki pistte test sürüşlerine başlandı bile.

Sauber gitti, Alfa Romeo geldi

Bu arada aşina olmayanlar için hatırlatmakta fayda var, Alfa Romeo aslında bugüne dek yarışlarda Sauber ismini kullanıyordu. Ancak gidilen marka değişikliğinin ardından Sauber’in yerine direkt Alfa Romeo takımı ismi tercih edildi.

Geçtiğimiz sene Sauber takımı F1 yarışlarını sekizinci sırada bitirebilmişti. Bu yıl ise yeni ekip ve takım ismiyle Alfa Romeo’nun dişe dokunur bir başarı elde etmesi bekleniyor.

39 yaşındaki Fin kökenli Raikkonen ise Alfa Romeo takımına 2007’den beri yarıştığı Ferrari’den geçti. Ekip arkadaşı Giovinazzi ise henüz 25 yaşında olmasına rağmen 2 adet Grand Prix yarış birinciliği kazanan, gelecek vaat eden bir isim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version