Audi’nin yeni çıkardığı RS7 Sportback modeli zaten stok halindeyken bile yeteri kadar dikkat çekmeyi başarırken Alman modifiye şirketi ABT, aracın çıtasını çok daha yükseğe çıkardı.

Gerçekleştirdiği modifiye işlemlerinden sonra RS7-R adını verdiği aracı tam bir performans canavarına döndüren şirket zaten Volkswagen Grubu çatısı altındaki modeller için yaptığı çalışmalarla tanınıyordu. Buna Audi ve Porsche modelleri de dahil.

Yeni üretilen ABT RS7-R modelinden ise dünya genelinde toplam 125 adet satılacak. Şirket şuan itibariyle sipariş kabul etmeye başlamış durumda. RS7 Sportback’in baz alındığı modelde görsellik ve performans açısından önemli iyileştirmeler hayata geçirilmiş.

Bolca karbon fiber kullanıldı

Göze çarpan ilk detay ABT Sportline body kitinin tercih edilmiş olması. Karbon fiberden imal edilen kaporta bileşenleri arasında yeni ön ızgara ve tampon lipi de yer alıyor. Keza aynı şekilde arka spoyler ve kapı marşpiyellerinde de karbon fiber kullanımı söz konusu.

22 inç büyüklüğündeki ABT performans parlak siyah jantları ve yüksek performanslı lastikleriyle yol tutuşu artan aracın yan aynaları dahi hafif karbon fiberden imal edilmiş ki ağırlığı hafiflesin.

Aracın içine baktığımız zaman da ön konsolda, direksiyon ve vites kolunda kaliteli malzemeler yine bizleri karşılıyor.

120 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı belirtilen ABT’nin baz alındığı RS7 modelinin 4.0 litrelik turboşarjlı motoru 591 beygir güç üretiyor. Fakat ABT kullandığı Power R ECU ile bunu 690 beygire kadar çıkartmayı başarmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version